Paralaxa
tři
12. října 2013
začátek v 9:09
info@prlx.cz
Pražská městská podzimní pohodová denní (a večerní) šifrovací hra s originálními šiframi.

Diskuze

Tomáš 17. října 2013, 21:57

Já vím, že jsem asi dost velký šťoural, ale... Co by se stalo, pokud by se Pralinky okamžitě po příchodu do cíle rozhodly, že si zajedou pro bonusovou šifru? Já si pravidla vykládám tak, že příchod do cíle nekončí pro tým hru (zvlášť když je po něm bonusová aktivita), tedy tu možnost měli. Ale protože se pořadí počítá podle času vyluštěné šifry, tedy i bonusové, museli by se dostat na Petřín a vyluštit šifru rychleji než za 30 minut, aby jim to k něčemu bylo. Pominu-li, že ten přesun za 30 minut je asi nereálný, měli tuhle možnost? Nebo je výklad pravidel jiný?

Michal (Paralaxa) 18. října 2013, 7:13

Ahoj Tomáši,

původní záměr byl takový, že spolu s odesláním postupové SMS při příchodu do cíle tým vystupuje ze hry - tedy: zastavuje se mu čas, nemůže nikoho vyzvat ani být vyzván na souboj a nemůže již použít bonusovou šifru. Bod vystoupení ze hry (kromě zastavení času) se nám bohužel v praxi posunul až na čas zadání výsledku cílové aktivity organizátorem do systému. Tedy ano, pokud by si Pralinky dojely před plněním cílové aktivity na Petřín a vyřešily bonusovou šifru, hru by papírově vyhrály. Následovala by diskuze s organizátory, vysvětlení záměru pravidel a myslím, že bychom se všichni shodli na logičtějším vystoupení ze hry při příchodu do cíle.

Bonusová šifra má zvláštní status, není to vyloženě stanoviště, je to pouze prostředek pro časovou bonifikaci. Nezapočítává se do počtu vyřešených šifer a ani čas jejího vyluštění nehraje větší roli. Uznáváme, že bonusová šifra je novější než pravidla a není v nich tedy dopodrobna popsaná. Příští rok si na to dáme větší pozor a pravděpodobně ani nebudeme větší množství podobných prvků do hry dávat.

Petr (Paralaxa) 18. října 2013, 7:55

Ahoj,

musím opravit předchozí tvrzení.

Původně odesláním cílové sms se měl zastavit čas, a to na dobro, tedy včetně všech penalizací a bonusů. Tímto tedy tým přišel o možnost účastnit se soubojů a odevzdat bonusovou šifru. O tomto měl být před odesláním informován, což u týmů které jsem vítal v cíli jsem prováděl. Cedule totiž nebyla v tomto moc sdílná, což jsme objevili až dva dny před hrou a už jsme to nechtěli měnit. Jak moc byl v tomto poctivý Michal, to nevím.

Výsledek se opravdu lišil od plánu, ale pouze v tom, že tým bylo možné do zadání výsledků cílové aktivity stále vyzvat na souboj. Sám už ale (dle plánu) jiný tým vyzvat nemohl a ani bonusovou šifru odevzdat nešlo. Pralinky by tedy již bonus dostat nemohly.

Pokud by totiž odevzdání bonusové šifry šlo i v cíli (kdy byl zastaven čas), tým by se pak mohl v klidu vrátit na Petřín, v klidu vyluštit šifru a odeslat výsledek někdy před devátou večer. Čas by jim přitom už neběžel, takže by nebylo nutné spěchat. Souboje se pak zastavily, aby nedocházelo ke změnám v pořadí u týmů, které již skončily, abychom je mohli ještě před skončením hry vyhlásit.

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


Vojta (Sekavá bába) 13. října 2013, 23:01

Podle SMSek nás během hry nějaké dva neznámé týmy vyzvaly na nějaký souboj, který jsme údajně vyhráli a získali tak 5 minut navíc. Vůbec nevím, o co šlo, může mi to někdo vysvětlit? Jako konkurenční tým jsme před hrou nevyplnili nikoho.

Petr (Paralaxa) 13. října 2013, 23:29

Informace o soubojích šlo nalézt na druhé straně šifry číslo 9 (Ježíšek).

Vyzvat někoho na souboj mohl každý tým třikrát, poprvé a potřetí vyzval Konkurenční tým, druhý pokus byl náhodný (pokud tým nebyl uveden nebo daný tým už ukončil hru, zvolil se náhodný tým vždy).

První souboj útočící tým vždy vyhrál, zbylé dva pokusy prohrál.

Měli jste tedy štěstí a dvakrát jste byli náhodně zvoleni :-).


ZOBRAZIT STARŠÍ SKRYTÉ PŘÍSPĚVKY

Lukáš (Zebra řez) 14. října 2013, 18:29

Ahoj, nám přišla sms o souboji relativně dlouho potom, co jsme již byli v cíli. Je možné takové zpoždění sms? (i v systému je čas až potom, co jsme skončili)

Petr (Paralaxa) 14. října 2013, 18:42

Bohužel systém nakonec fungoval trochu odlišně, než jsme mysleli. Na souboj tedy šlo tým vyzvat i v případě, že již byl v cíli, ale ještě neměl v systému zanesenou cílovou aktivitu jako splněnou. Na souboj Vás podruhé vyzvaly cca 7 minut po příchodu do cíle, tedy bylo to těsné, ale výsledky jsme Vám zadali do systému asi až později.

Lukáš 14. října 2013, 20:56

Nic se nestalo, já pak zkontroloval časy a "relativně dlouho" byl asi opravdu jen pocit. :)

Každopádně také se musím přidat k těm, co děkují za moc hezkou hru. Líbila se celému týmu.

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


Tonda (Podzimní Vánek) 14. října 2013, 10:49

Ahoj, šifrovačka byla super a vedlejší aktivity jako souboje a pomocné širfy byly příjemným zpestřením :) Jinak nevím jestli je to jenom mnou, ale zadání a řešení šifer zde na stránkách se mi stále nezobrazuje, má někdo ponětí, čím by to mohlo být?

Petr (Paralaxa) 14. října 2013, 12:10

Ahoj,

problém tuším (příliš se to spoléhá na JavaScript), dnes večer snad konečně najdu čas, abych to vyřešil.

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


Jeffer (Nočný motýľ) 13. října 2013, 13:54

Ďakujeme za fajn hru. Webový systém fungoval po telefonickom upozornení na začiatku hry skvelo, len asi od polovice hry sa mu prudko znížila životnosť cookies a stíhal ma odhlásiť už za presun medzi stanovišťami. A stránka aktivít má „trochu“ podivný obsah, napríklad použitie riešení rébusov pre získanie nápovedy snaď hlási úplne všetky ako „prvé“ a podobne má veľmi podivný spôsob stanovovania nového rekordu pri riešení stanovíšť. Inak ale fajn, krásny prehľad o priebehu hry aj v jej priebehu. Len pre info: QR nepoužívam, nemám čítačku a v appstore pre S60 bola posledne keď som sa pozeral iba platená.

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


Hanka 13. října 2013, 10:34

Super šifry i trasa, díky, příští rok určitě znovu :-)

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


Ondra (E.T. volá domů) 24. září 2013, 16:26

Chtěl bych upozornit na možnou chybu na stránkách: náš tým je uveden mezi "Týmy, které již uhradily startovné", ale v sekci Platba startovného stojí "startovné neuhrazeno".

Petr (Paralaxa) 24. září 2013, 16:42

Děkuji za upozornění, nyní by to již mělo být v pořádku.

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


Romana 17. září 2013, 10:32

Jaký bude systém nápověd? Časová penalizace, terénní nápovědy nebo jinak?

Jak to bude s možností absolutní nápovědy a tedy možností přeskočení stanoviště?

Díky za odpověď.

Petr (Paralaxa) 17. září 2013, 10:50

Systém nápověd bude prakticky stejný, jako v loňském ročníku.

Tedy sms nápovědy za časovou penalizaci (tuším 60 min), za každý vyřešený rébus v časopise je jedna bez časové penalizace.

Absolutní nápovědy budou bez časové penalizace, už ale nelze danou šifru vyřešit (pořadí týmů se určuje primárně podle počtu vyřešených šifer).

Terénní nápovědy nebudou, trasa vede městem a bylo by složité ohlídat všechny stanoviště a k tomu ještě nápovědy.

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


Pavel 14. června 2013, 9:41

hoj, hra bude určitě stejně super jako loni, šlo by ještě doplnit i chybějící řešení ? Díky....

Petr (Paralaxa) 14. června 2013, 9:52

Aha, teď to vidím, ještě tam nejsou :-(. Omlouvám se.

Doma na počítači je určitě mám, nejpozději do úterý je tam nahraji.

Petr (Paralaxa) 17. června 2013, 18:45

Šifry jsou snad už všechny doplněny.

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno:


/xyz/ 13. června 2013, 18:34

poslední novinky 11. července 2013 :-D Přiznejte se, že jste máte Jacobiho Magnifikátor!

Petr (Paralaxa) 14. června 2013, 9:10

Potřebovali jsme při přípravách čas navíc, tak jsme si jeden nenápadně vypůjčili. :-)

Petr (Paralaxa) 14. června 2013, 9:53

Ono tady těch chyb je mnohem více :-)

Petr (Paralaxa) 15. června 2013, 18:36

Názvy měsíců a pár dalších věcí opraveno :-)

SKRÝT FORMULÁŘ

Reagovat do vlákna

Jméno: